The Musically Cursing Resultant - Till I Kissed You

Växa upp

Att flytta hemifrån
Nu ska jag tala om för er hur det egentligen är att flytta hemifrån. Alla tror att det är supersvåra att betala sina räkningar, att dammsuga golven, att städa toaletten och så vidare. Men nu tänker jag slå hål på era fördomar. För visst, det kanske inte blir städat lika ofta som hemma hos mamma, jag är kanske inte lika punktlig med att betala mina räkningar som pappa är. Men detta är ju inte det svåraste, det handlar bara om min personlighetstyp. Att jag är en slarvmaja utan dess like. 

Det absolut svåraste är att få hemmet att bli ett hem. När man skrapar slantarna för att betala elräkningen så vill man ju inte direkt lägga sina pengar på att köpa kryddor, toalettspray eller värmeljus. Även om det är precis dessa sakerna som får hemmet att bli hemtrevligt så lägger man ju hellre dom sista slantarna som man får över på rödvin. Jag tror att man räknas som vuxen på riktigt när man har tillräckligt med självdisciplin att lägga pengarna på ljus istället för på alkohol. Men om det stämmer så tror jag aldrig att jag kommer att växa upp. 

Det är ju ändå imponerande hur ens föräldrar håller samman livet? Hur i hela friden klarar dom ekonomin varje månad? Hur vet dom hur mycket man dom ska köpa hem? Hur håller dom koll på bensin förbrukningen? Allt detta kommer nog att föreviga vara ett mysterium för mig om jag ska vara ärlig. Stackars, stackars mina barn om jag nu någonsin blir vuxen nog att skaffa dom i första taget. Där kommer dom sitta med vin i nappflaskan för att jag inte vill lägga pengarna på välling, och när dom blir äldre får dom äta mat helt utan kryddor för att mamma tycker det är en onödig utgift. Vilken tragedi!